Zoek

Judo Putten

Judo is een erg leuke sport en vooral voor de jeugd zeer belangrijk bij het ontwikkelen van een goede motoriek!  Dit wordt bij de jongste jeugd spelenderwijs aangeleerd, er wordt tijdens een les dan ook veel bewogen. Doordat de leerlingen veel nieuwe bewegingservaringen ontdekken wordt het reactie- en het coördinatievermogen ook bevorderd. Ook krijgt de judoka meer zelfvertrouwen. Tijdens het judo wordt ook veel arbeid verricht. Je kracht, snelheid, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen worden positief ontwikkeld in het judo. Ook speelt tactiek bij deze sport een grote rol. Judo is een sport, maar ook een spel. Leerlingen mogen bij ons altijd 2 gratis proeflessen doen zodat je zeker weet of de sport echt iets voor ze is.

JUDO VOOR DE JEUGD UIT REGIO PUTTEN

Judo is een erg leuke sport. Het nodigt uit, daagt uit, en met judo verbetert je motoriek door de vele bewegingsvormen als duwen, trekken vallen etc.

Doordat de leerlingen vele nieuwe bewegingservaringen ontdekken wordt het reactie- en het coördinatievermogen ook bevorderd. Ook krijgt de judoka meer zelfvertrouwen. Ook speelt tactiek bij deze sport een grote rol. Judo is een sport, maar ook een spel. Het samenwerken, en leren om te gaan met winnen en verliezen staat centraal in de lessen.

Voor wie?
Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport.

Wedstrijden
Veel judoka’s zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Ook bij Sportcentrum Putten doen wij regelmatig mee aan wedstrijden en vallen onze judoka’s regelmatig in de prijzen.

Graduatie
Als je met judo start begin je met de witte band. Daarna volgen geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Tussendoor kun je slippen behalen.

Lid worden van de judo bond?
Als judoka van Sportcentrum Putten ben je niet automatisch lid van de JBN. De judoka dient hiervoor zelf initiatief te nemen. De kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van de leeftijd van de judoka. Kijk op www.jbn.nl voor meer informatie.