Lesrooster
Sport wanneer jij wilt, € 39,95 per maand.

Kickboksen in Putten

Met gecertificeerde instructeurs.


Bij Sportcentrum Putten wordt er sportief en gedisciplineerd getraind, het gaat hier om een contactsport dus respect voor en plezier met je trainingsmaatjes is erg belangrijk. Kickboksen is een conditioneel zware sport, en vraagt veel van je motorische vaardigheden. Het is een dynamische en erg uitdagende sport waarin je al je energie kwijt kunt! Het kickboksen is afgeleid van het traditionele Thai-boksen. Chat met ons voor een gratis afspraak voor een gratis proeftraining!

Deze sport is een combinatie van traditionele bokstechnieken gecombineerd met beentechnieken uit andere vechtsporten. In het kickboksen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen. De vuisttechnieken zijn zoals in het Engels boksen en de beentechnieken komen uit het Karate. Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen. Technieken naar rug of gewrichten zijn evenals knieën en elleboogtechnieken verboden.

Voor wie is het kickboksen?
Voor deze Thaise volkssport is een goede conditie en uithoudingsvermogen belangrijk. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, uithoudingsvermogen en het leren van een aantal basistechnieken. Kickboksen is meer dan (straat)vechten. Beheersing en sportiviteit staan voorop. Er zijn een aantal stoot- en traptechnieken, die we ook kennen in het karate. Verder behelst de techniek het anticiperen op het gedrag van je tegenstander en gebruik maken van zijn zwakke plekken.Er zijn verschillen tussen kickboksen en thaiboksen. Bij thaiboksen mag je iets meer, zoals ellebogen naar het gezicht. Voor de training maakt dat niet zoveel uit. We trainen zo'n beetje alle technieken. Tijdens een training gaan we natuurlijk niet op het gezicht slaan of ellebogen in het gezicht drukken. Zoals bij de meeste trainingen in Nederland sparren we alleen met stoten en trappen op het lichaam en de benen. Wedstrijdjongens trainen ook met stoten op het hoofd maar dan heb je ook de capaciteiten om deze te blokkeren.

Wedstrijden door nakama gym
Er worden bij Sport Centrum Putten alleen wedstrijden gedaan in overleg met de docent die bepaalt of jij fit en goed genoeg bent om een wedstrijd te kunnen vechten. Een voorwaarde is dat je minimaal 1 x per week een westrijdtraining bij Nakama Gym in Harderwijk volgt. Je wordt door ons nooit onvoorbereid de ring in gestuurd ook niet als je zelf al denkt dit aan te kunnen! Dit om vervelende blessures en een grote teleurstelling te voorkomen.

Vraag nu een gratis weekpas aan!

Ga terug